Neem contact met ons op info@lucullus-medical.com

Nitrilhandschoenen - Veelgestelde vragen

Wat zijn nitrilhandschoenen?

Nitrilhandschoenen kwamen op de voorgrond in de jaren negentig als toonaangevend latexalternatief. Dit zijn wegwerphandschoenen die in verschillende beroepen worden gebruikt. Wegwerphandschoenen van nitril zijn een betaalbare keuze waar u handen en voorwerpen basisbescherming wilt bieden. Ze zijn een onvervangbare hulp op het werk, bij veel activiteiten in huishoudens, maar ook in supermarkten. Ze zijn ontworpen voor zeer veeleisend werk en hebben een brede toepasbaarheid in de automobiel- en chemische industrie. Ze hebben een uitstekende grip in droge, natte en vettige omstandigheden en hun sterkte is ook bestand tegen oliën en smeermiddelen. Hun voordeel is precies wat ze al in de naam dragen - hun eenmalig gebruik en de bijbehorende maximale hygiëne. Ten tijde van de COCID-19-coronapandemie zijn ook wegwerphandschoenen zeer gewild ter bescherming tegen virussen.

Waar zijn nitrilhandschoenen van gemaakt?

Beschermende nitrilhandschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, bekend als nitrilbutadieenrubber, ook wel NBR genoemd, of gewoon nitrilrubber. Nitrilrubber is een materiaal dat zeer goed bestand is tegen oliën, brandstoffen en vele andere chemicaliën. Ze zijn ontworpen met behulp van flexibele materialen, waardoor ze langer te dragen zijn.

Hoe worden nitrilhandschoenen gemaakt?

Het proces van het maken van nitrilhandschoenen is als volgt. Het nitrilbutadieenrubber (NBR) dat voor nitrilhandschoenen wordt gebruikt, is een copolymeer, een stof die wordt verkregen door de binding van moleculen. In het geval van NBR zijn de twee groepen butadieen en acrylonitril, die chemici combineren met behulp van een proces dat bekend staat als copolymerisatie. Deze moleculen bieden handschoenen specifieke voordelen: acrylonitril verhoogt de chemische weerstand, terwijl butadieen flexibiliteit en scheurvastheid creëert. NItril heeft drie keer de perforatieweerstand van latex en een grotere chemische weerstand.

Waarom worden nitrilhandschoenen gebruikt?


Wanneer synthetische materialen klaar zijn, worden ze toegevoegd aan het productieproces. De plant passeert eerst de keramische, handgevormde malers met water en bleekmiddel om eventuele resten te reinigen en te verwijderen. De mallen worden vervolgens gedroogd en ondergedompeld in een mengsel van calciumcarbonaat en calciumnitraat, wat helpt bij de coagulatie van synthetische materialen rond de mallen. Daarna drogen de vormers weer. De machines dompelen de vormers onder in tanks van NBR of PVC. De volgende stap omvat het verwarmen van de materialen tot een hoge temperatuur om de handschoenen te vormen terwijl ze drogen. Om het gebruik van nitrilhandschoenen te vergemakkelijken, ondergaan ze een van de twee processen: chlorering of polymeercoating. Chloreren houdt in dat handschoenen worden blootgesteld aan chloor - zoals een zuur mengsel of gas - om het materiaal uit te harden en gladder te maken. De polymeercoating smeert het oppervlak van de handschoen door een laag polymeer toe te voegen. Ten slotte, in de zogenaamde stripfase, verwijdert de luchtstroom de handschoenen van de eerstgenoemde. De laatste stappen in de productiecyclus omvatten het testen van de handschoenen en het verzenden ervan. Het kwaliteitscontroleproces omvat een gatentest. Hoewel alle handschoenen enkele gaten hebben, vertelt deze test de fabrikant of de handschoen genoeg gaten heeft om tot een zichtbaar lek te leiden. Nadat ze de handschoenen met 1 liter water hebben gevuld, hangen de arbeiders ze twee minuten op om te zien of de handschoenen water vasthouden. De laatste stap is dat de arbeiders hun handschoenen inpakken. Ze zijn dan klaar voor verzending.

Wat zijn de eigenschappen van nitrilhandschoenen?

Nitrilhandschoenen kunnen op veel manieren worden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt in medische instellingen vanwege hun uitstekende duurzaamheid, sterkte, flexibiliteit en weerstand tegen chemicaliën. Onderzoekshandschoenen zijn, in tegenstelling tot chirurgische handschoenen, exclusief ontworpen voor gebruik bij patiënten en giftige materialen. De belangrijkste taak van de verpleegkundige is het voorkomen van kruisbesmetting tussen personeel en patiënten. Daarom is het noodzakelijk om ze weg te gooien na elk contact van de patiënt, procedure of gevaarlijke stof. Ze worden ook gebruikt in medische, tandheelkundige en cosmetische diensten. Ook in de voedingsmiddelenindustrie zijn ze succesvol in het uitvoeren van reinigings- of onderhoudswerkzaamheden. Ze kunnen worden gebruikt om scherpe voorwerpen te hanteren. Ze zijn niet geschikt voor gebruik bij het hanteren van zuren, ketonen en alcohol.

Hoe nitrilhandschoenen bewaren?

Het belangrijkste voordeel van nitrilhandschoenen is hun veelzijdigheid en duurzaamheid, beter dan polyethyleen of vinylhandschoenen en vergelijkbaar met latexhandschoenen, de vorige standaard in de voedingsindustrie. Net als latex zijn nitrilhandschoenen strak, hebben ze een grote elasticiteit, beschermen ze tegen schuren, scheuren, doorboren en zijn ze bestand tegen water, olie en oplosmiddelen. Dankzij deze eigenschappen zijn nitrilhandschoenen ideaal voor het hanteren van verschillende soorten voedsel, van vers fruit en groenten tot rauw vlees, waardoor wordt voorkomen dat de drager het voedsel besmet en door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt.

Hoe kies je de juiste nitrilhandschoenen?

Nitrilhandschoenen gaan lang mee, maar net als elk natuurlijk product gaan ze vaak achteruit. Om uw doos nitrilhandschoenen lang mee te gaan, moet u ze buiten direct zonlicht en warmte bewaren.

Welke maat nitrilhandschoenen heb ik nodig?

De basisafdeling omvat een keuze uit steriele en niet-steriele, niet-gepoederde handschoenen of gepoederde handschoenen die zweten verminderen en het aan- en uitkleden vereenvoudigen. Last but not least kun je handschoenen op maat kiezen.

Kunnen nitrilhandschoenen meer dan één keer worden gebruikt?

Nitrilhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u de juiste voor u kunt vinden. De dikte van 4 millimeter zorgt voor een hoge duurzaamheid.

Zijn nitrilhandschoenen recyclebaar?

Nitrilhandschoenen zijn wegwerphandschoenen. Daarom moeten ze bij het werken in de gezondheidszorg na elke procedure worden weggegooid om maximale hygiëne te behouden.

Zijn nitrilhandschoenen steriel?

Helaas genereert de manier waarop we nu leven veel afval, vooral in laboratoria, op medisch gebied en in sanitair werk, waar wegwerphandschoenen een noodzakelijke veiligheidsnorm zijn. Nitrilhandschoenen zijn recyclebare materialen en moeten indien mogelijk altijd worden gerecycled, aangezien nitril minder biologisch afbreekbaar is dan latex. Om dit te bereiken, moet u beginnen met het opnemen van nitrilhandschoenen in uw reguliere recyclingbakken. Elke niet-verontreinigde nitrilhandschoen voor eenmalig gebruik moet worden geplaatst bij ongedifferentieerde droge producten. Als nitrilhandschoenen echter als gevaarlijk afval worden aangemerkt, moeten ze worden weggegooid in overeenstemming met goede praktijken voor het verwijderen van gevaren. Het mag niet worden gemengd met uw recycling. Alles, van chemisch verontreinigde laboratoriumhandschoenen tot onderzoekshandschoenen die als biologisch gevaarlijk worden aangemerkt, moet in de prullenbak. Anders is de hele gerecyclede batch vervuild.

Zijn nitrilhandschoenen antistatisch?

.

Zijn nitrilhandschoenen gepoederd?

.

Zijn nitrilhandschoenen stevig?

Wegwerp werkhandschoenen vind je in onze poedervrije uitvoering. Poedervorming maakt het gemakkelijk om handschoenen aan te trekken, terwijl niet-gepoederde handschoenen ideaal zijn als u besmetting wilt voorkomen.

Zijn nitrilhandschoenen hittebestendig?

.

Zijn nitrilhandschoenen geschikt voor mensen met allergieën?

Handschoenen beschermen de handen door ze te isoleren. Sommige vezels, zoals aramide, zijn van nature hittebestendig, terwijl andere handschoenen hittebescherming bevatten om te voorkomen dat hoge temperaturen dicht bij de huid komen.

Zijn nitrilhandschoenen geschikt voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg?

Ja. Door hun uitstekende perforatieweerstand en het ontbreken van allergische reacties op latex, zijn ze ideaal voor de meeste medische omgevingen. Nitrilhandschoenen bevatten geen latex en de meeste zijn poedervrij. Dit maakt ze een populaire keuze voor mensen met latexallergieën of een gevoelige huid. De populariteit van hypoallergene nitrilhandschoenen groeit naarmate meer en meer mensen zich bewust zijn van de risico's en gevaren van latex. Hoewel ze duurder zijn dan hun latex-tegenhangers, verkiezen veel mensen ze boven latexhandschoenen.

Zijn nitrilhandschoenen geschikt voor het werken met voedsel?

Nitrilmateriaal is bestand tegen vet, chemicaliën, scheuren en perforaties. Deze wegwerphandschoenen vervangen latex- en vinylhandschoenen in de medische en gezondheidssector omdat ze duurzamer zijn.

Zijn nitrilhandschoenen geschikt voor het werken met chemicaliën?

Nitrilhandschoenen worden vaak aanbevolen voor het hanteren van voedsel. Ze zijn ideaal voor het hanteren van verschillende soorten voedsel, van vers fruit en groenten tot rauw vlees, en voorkomen zo dat de drager het voedsel besmet en door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt. De veiligste en meest duurzame nitrilhandschoenen voor voedselbereiding op de markt zijn poedervrije medische handschoenen. Ze bieden de hoogste duurzaamheid, voldoen aan kwaliteits- en veiligheidsnormen en zijn niet gecoat met poeder dat zich kan verspreiden naar de luchtwegen van de drager of naar voedsel.

Zijn nitrilhandschoenen geschikt voor het werken met elektrische stroom?

Wegwerphandschoenen van nitril zijn aanzienlijk beter bestand tegen chemicaliën. Deze handschoenen zijn een ideale keuze voor iedereen die met potentieel gevaarlijke en bijtende chemicaliën moet werken.